Garantieregeling CityMates

CityMates is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via deze vereniging bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

CityMates heeft tevens de garantie geregeld via STO-reisgarantie waarmee CityMates momenteel aan de wettelijke garantiestelling voldoet.

Wellicht ten overvloede, maar CityMates zorgt er door haar manier van werken voor dat de kans op faillissement zeer klein is en betaalt alle vervoerders, accommodaties en bezienswaardigheden die bij de reis horen van tevoren.

Tevens werkt CityMates voor de stedentrips en weekendjes weg vrijwel altijd samen met partners die zijn aangesloten bij de ANVR en SGR, betrouwbare partners dus. Toch is CityMates zelf niet aangesloten bij ANVR en SGR. Wil jij weten waarom niet, lees dan onderstaande toelichting.

Wil jij toch nog meer weten ?
Bel/mail gerust. Wij staan jou graag te woord.

Toelichting ANVR/SGR

ANVR
De ANVR is een vereniging voor grote reisorganisaties en geen kwaliteitskeurmerk, zij zegt een belangenorganisatie te zijn voor alle reisorganisaties maar in de praktijk werkt het anders. Een reden waarom CityMates niet is aangesloten is omdat zij niet aan de voorwaarden KAN voldoen die ANVR stelt: zij moet dan voldoen aan onder andere de volgende voorwaarde: (citaat van ANVR site). – behaalt als reisorganisator een jaaromzet van ten minste €500.000. CityMates haalt deze omzet niet en heeft ook niet de intentie om zo groot te worden. Hiermee toont ANVR zich niet open voor alle reisorganisaties en sluit zij kleine zelfstandige ondernemingen uit. ANVR doet voorkomen of reisorganisaties verplicht zijn lid te zijn. Dit is niet het geval. ANVR is een belangenorganisatie voor 'grotere' reisorganisaties en treedt meer en meer op als consumentenautoriteit.

SGR
Veel bedrijven in Nederland hebben hun reisgarantie geregeld via de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). CityMates is hier echter niet bij aangesloten en is dit ook niet verplicht. Deze suggestie wordt vaak wel gewekt. CityMates vindt de drempels zowel financieel als organisatorisch te hoog. De kosten om deelnemer te worden bedragen enkele duizenden euro’s per jaar.
Kleine reisorganisaties met 100 reizigers op een jaar betalen bijna net zo veel als een grote touroperator met bijvoorbeeld 12000 reizigers. Wij vinden dit geen eerlijke verhouding. Daarnaast achten wij de kans dat wij failliet gaan nihil, vanwege onze manier van werken. In de praktijk betekent het dat het niet mogelijk is om op kleine schaal een reisorganisatie te beginnen en daarbij aan de wettelijke garantieverplichting te voldoen. Klein kan betekenen dat een organisatie slechts enkele tientallen deelnemers per jaar heeft of slechts een paar groepsreizen. De SGR wil of kan geen differentiatie aanbrengen in hun toelatingseisen zodat ook heel kleine organisaties het zich kunnen veroorloven om zich bij de SGR aan te sluiten.

Tevens staat er meer informatie op www.anvr.nl en www.sgr.nl

CityMates aanbod
Meer dan Netwerken
Meer dan Netwerken

Meer dan Netwerken - actie

Bedrijfs- en familieuitjes
Bedrijfs- en familieuitjes